U trendu

Pile više ne morate odmrzavati: Evo kako da brzinski spremite piletinu kada nemate vremena

Domaćice vrlo često razmenjuju savete u vezi sa odmrzavanjem hrane, a naročito kad je reč o većim komadima mesa. Kad poželite da ispečete pile, a nemate dovoljno vremena da čekate da se ono odmrzne, evo novog saveta – ne morate ni da ga odmrzavate.

Za pravilno i temeljno odmrzavanje, potrebno je barem 12 časova. To je moguće ako ste planirali obrok na vreme i nisu vam se najavili iznenadni gosti. U tom slučaju, najbolje je da izvadite pile iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Ne morate da ga nadgledate, ne morate da brinete da li će se pokvariti. Otapaće se polako i ravnomerno i možete ga staviti u rernu bilo kad sutradan – u podne ili uveče.

Ako niste navili sebi podsetnik na mobilnom telefonu da vas opomene na vreme, možete da brzinski odmrznete pile u vodi. Za to vam je potrebno oko dva sata, a pile morate zatvoriti u najlon kesu koja ne propušta. Naspite hladnu vodu u posudu – nipošto ne toplu, pa potopite kesu sa piletom. Menjajte vodu na svakih pola sata.

Ako nemate uopšte vremena da čekate, verovali ili ne – ne morate da odmrzavate pile pre pečenja. Jednostavno, stavite ga zamrznutog u pekač ili pleh koji ćete prekriti folijom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi. I ne brinite, ništa strašno se neće desiti.

U čemu je caka? Biće potrebno 50 odsto vremena više nego inače! To jeste ušteda, prvo zato što ne morate ni da planirate unapred i da odmrzavate pile pa da se sutradan pokaže da gosti iznenada otkazuju. Drugo, ako vam za pečenje pileta treba inače oko sat vremena, pečenje sa odmrzavanjem će trajati samo sat i po. Nema ni menjanja vode, možete se posvetiti pripremi drugih jela ili salate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.