U trendu

Pirinač vam više nikad neće biti lepljiv: Ovaj trik za kuvanje dobro zapamtite (video)

Kada kuvate pirinač koji ćete poslužiti kako prilog, želite da bude savršeno vazdušast i rastresit i da se ne lepi i deluje gnjecavo.

Ukoliko želite da vam se pirinač ne slepi tokom kuvanja, stavite malo ulja ili putera u tečnost za kuvanje (oko supenu kašiku). Dok se pirinač kuva, to će sprečiti da se zalepi i daće vam prelepa definisana savršena zrna.

Ispiranje pirinča

Isperite pirinač hladnom vodom pre kuvanja. Prelijte pirinač hladnom vodom da biste uklonili višak skroba. Ovo će sprečiti da se pirinač zalepi i postane kašasta. Ako koristite šerpu, izlijte vodu i ponovo je napunite. Ponovo ga isperite jednom ili dvaput pre kuvanja.

Prvo prokuvajte vodu u loncu sa solju. Zatim dodajte pirinač i promešajte. Sada kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Na kraju, ocedite pirinač od viška vode i uživajte.

Savršen odnos vode i pirinča

Odnos vode i pirinča koji treba da koristite variraće u zavisnosti od različitih faktora. Međutim, ako ste u nedoumici, dobro pravilo kada kuvate pirinač na šporetu je jedna i po šolja vode po šoljici pirinča. To znači da ćete za dve šolje pirinča koristiti tri šolje vode.

Trik sa limunom

Limunov sok vam pomaže da izbegnete lepljivi pirinač. Dodavanje nekoliko kapi limunovog soka u vodu za kuvanje pomaže u sprečavanju lepljenja pirinča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar