U trendu

Prestanite da pravite ovih 5 grešaka pri pripremanju svinjskih šnicli!

Veoma često se dešava da svinjske šnicle budu suve i prepečene. Kako biste to sprečili, izbegavajte sledeće greške prilikom pripreme svinjskih šnicli.

1. Birate šnicle bez kostiju
Ako želite da vaše šnicle ne budu suve, onda je važno da počnete da birate prave šnicle. Naravno da niko ne želi da plaća kost, ali u ovom slučaju kost je ono što čini mesto sočnim.

2. Birate tanko isečene šnicle
Svinjske šnicle koje su previše tanke mogu lako da zagore. Super tanke šnicle su uvek bez kostiju zato što sama širina kostiju sprečava sečenje mesa. Ukratko, čak i da više volite bez kostiju, gledajte da ne budu previše tanke.

3. Pripremate ih hladne
Najbolja varijanta je da ih izvadite iz frižidera oko 30 minuta pre pripreme da bi stajale na sobnoj temperaturi. U protivnom postoji opasnost da spolja zagori, a da unutra ostanu žive.

4. Ne začinite ih dovoljno
Da ne začinite hladnu uopšte ili da je ne začinite dovoljno – sigurno je jedna od najvećih grešaka koje domaćice prave. Dodavanje odgovarajuće količine začina je izuzetno važno. Koristite so i sveže samleven biber. Mariniranje takođe pomaže, posebno ako pripremate kotlete na grilu, pošto će ih marinada sačuvati od isušivanja.

5. Ne ostavljate meso da odstoji
Ako želite sočne svinjske šnicle, ostavljanje da odstoji nakon pripreme je obavezno. To znači da treba da ostavite vaše svinjske šnicle (i to važi za svako meso) na nekoliko minuta nakon što ih skinete sa roštilja, rerne ili gde god da ste pripremali. Kada pripremate parče mesa, sokovi idu ka centu, daleko od izvora toplote.

Isecite ih odmah i sokovi će se svuda razliti. Ali ako ih ostavite nekoliko minuta da odstoje ponovo će upiti sokove, i svaki zalogaj će biti sočan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.