U trendu

Pre prženja kobasica ovo morate da uradite: Svi prave 1 grešku za koju niko nije čuo

Znamo da se kobasice kod nas jedu redovno, kako za doručak, tako kao prilog za ručak, a često i za večeru. Ljudi naročito vole da je jedu sa roštilja. Ali, malo ko zna kako se one pravilno prže i koje greške se prave prilikom spremanja. Britanski stručnjak za hranu Džef Baker upozorio je na tri najčešće greške koje mnogi prave s pripremanjem kobasica.

1. Skidanje kožice

S kožicom ćete i sa kvalitetnijih kobasica s visokim udjelom mesa skinuti i ono najbolje od ukusa, pa ćete na kraju imati manje ukusne i suhe kobasice.

2. Prženje na puno ulja

Zbog previše ulja kožica će biti pretvrda, a kobasice isušene. Profesionalci obično dodaju mast

3. Pečenje kobasica umesto prženja

Iako je pečenje zdravija opcija, nećete dobiti ukusne kobasice kao kad je prepržite u tiganju.

Baker preporučuje:

1. Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije prženja što će pomoći da se ravnomerno ispeku i spreči da im se kožica raspadne na toploti

2. Važna je prava temperatura. Koristite tiganj za pečenje i stavite na laganu do srednje temperature.

3. Dodajte kašičicu domaće svinjske masti. E, to je greška koju mnogi prave. Dakle, za kobasice profesionalci preferiraju mast.

Zatim kobasice okrenite da se cele premažu, a onda uklonite višak masnoće.

4. Stavite kobasice u tiganj pazeći da se međusobno ne dodiruju i držite ih stalno na jednakoj temperaturi i redovno okrećite da dobijete zlatnu boju.

5. Pecite 10 do 12 minuta

6. Pre posluživanja pustite da odstoje minut, dva da se meso opusti i da kobasice budu sočne, preporučio je Baker za Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.