U trendu

Prost trik otkriva koji deo piletine je najzatrovaniji hemijom

Kada kupujete piletinu, ovo je veoma važno da znate.

Pored svinjetine, pileće meso spada u najpopularnije namirnice životinjskog porekla. Mada je siromašno kalorijama (ako se jede bez kožice), nutricionisti ističu da ne poseduje previše hranljivih materija poput na primer junetine ili ćuretine. Naravno, ako govorimo o prirodno gajenoj živini i mesu koje nije „kljukano“ aditivima.
Ukoliko to nije slučaj, ako se snabdevate mesom iz supermarketa, stručnjaci upozoravaju na određene delove pileta gde se ova „hemija“ više zadržava…

Prvo što je važno da znate jeste da živina nije imuna na infekcije tipične za ljude. Pa tako savetuju da ukoliko nabavljate meso iz neproverenih izvora, ne uzimate pileće iznutrice, u kojima se nakupljaju štetni „lekovi“ kojima je životinja tretirana, kao i paraziti.

Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.

Najbolje je kuvati meso u dve vode – prvo bariti pet minuta, a zatim procediti ključalu vodu i sipati drugu u kojoj će se meso skuvati do kraja.

„Savetujem vam da prvo skuvate piletinu, kako ne biste brinuli o parazitima i velikoj količini  antibiotika kojom je kljukana“, savetuje je kuvar Sergej Sinicin.

On je i preporučuio da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)