U trendu

Prženo testo će uvek biti mekano kao duša i bez kapi ulja, samo dodajte ova 2 sastojka

Prženo testo, uštipci ili mekike su čest izbor domaćica za jutarnji ili večernji obrok, ali ono s čim se često suočavaju i što ne znaju kako jednostavno da reše jeste višak masti ili ulja koje upiju ova peciva.

Međutim, postoje dva jednostavna trika koja će vam pomoći da vaše prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.

1. Prašak za pecivo ili soda bikarbona
Jedan od  načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone  ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom.

Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

2. Rakija
Proveren način da testo koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja , mleko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu ljute rakije.

Uštipci koji ćete pržiti u dubokom ulju neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno.

Ukoliko ipak želite da dodate aromu testu, a u isto vreme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu meru ruma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar