Recept koji morate da probate: Osvežavajući desert sa limunom od samo 3 sastojka, savršen za leto

Recept koji prosto morate da probate, savršen je za leto!

Sorbet od limuna je osvežavajući desert sa samo tri sastojka koji će vam sigurno prijati tokom toplih letnjih dana. Inspirisan delikatesom sa Amalfi obale, ovaj kremasti sorbet je jednostavan za pripremu.

Za pripremu, potrebni su vam limun, kokosova krema i javorov sirup. Možete prilagoditi sastojke prema dostupnosti – umesto kokosove kreme možete koristiti grčki jogurt, a umesto javorovog sirupa, med.

Za početak, zamrznite kokosovu kremu u kalupima za led. Zatim pripremite limun, iscedite jedan limun, a ostale iseckajte prema uputstvu. Sa jedne strane limuna isecite veći deo, a sa druge strane odstranite vrhove da limun stoji uspravno. Iscedite limun u blender, dodajte kokosovu kremu i javorov sirup (ili med), i blendajte dok ne dobijete glatku smesu.

Napunite pripremljene limunove šupljine smesom, vratite im isečeni deo kao poklopac, i ponovo zamrznite ili odmah poslužite. Ovaj osvežavajući sorbet od limuna će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa!

@justinecooksvegan

Ice cream will solve atleast 1/2 your problems 🍋🍨 #fypシ #lemon #icecream #dairyfree #healthyrecipe #AXERatioChallenge #tiktokpartner

♬ C’est si bon – Aoi Teshima

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

(klix.ba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.