U trendu

Riskantno: Dve bitne stvari koje nikada ne smete raditi s piletinom

Postoje dve bitne stvari kod spremanja piletine oko kojih morate biti veoma oprezni. Piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu frižidera i nikada je ne perite pre pripreme.

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih kesa dođemo kući, meso stavimo na gornju policu frižidera, ali tu je potrebno biti oprezan.

Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu kesu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar – pre nego što krenete da kuvate ili pečete piletinu, ne perite je.

Kada perete ovo meso, kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror, a prenosi Avaz.

2 komentara
  1. Anonimni

    Piletina je zdrava, pretpostavljam, ovo su saveti preuzeti iz stranih casopisa, sajtova i sl. U SAD piletinu gaje drugacije, po 100 000 pilica minimum na jednom mestu, kolicina izmeta je velika, kao sto se da zamisliti i sumnjam da se redovno cisti. Izmet, zatvoren prostor, toplota, insekti, nemar, sve su to faktori za zarazu. Kod nas su farme nesto manje i lakse se odrzavaju. Mi moramo da zadovoljimo trziste od nekoliko miliona a oni od nekoliko stotina miliona. I pored toga sto nam je piletina zdravija, treba biti oprezan. A tu je i piletina iz uvoza sto je nova tema. Nasu izvozimo a tudju uvozimo. Ludost.

  2. Anonimni

    SVE OVO NAVODI NA POMISAO DA JE PILETINA NEZDRAVA ZA JELO.

Napišite komentar