U trendu

Ruski kuvar otkriva recept za savršene punjene paprike, pirinač zamenite ovim sastojkom

Da biste napravili savršene punjene paprike, počnite tako što ćete u veliku posudu sipati vodu i posoliti je. Zatim dodajte paprike i ostavite ih da se kratko natope. Ovaj korak će vam olakšati uklanjanje semenki i peteljki iz paprika, a takođe će poboljšati njihov ukus i eliminisati eventualnu gorčinu.

Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikov, otkrio je recept za punjene paprike koje će se doslovno topliti u ustima.

Ključni element ovog recepta je dobar nadev. Obično se za punjenje paprika koristi mleveno meso, i možete birati između svinjskog ili mešanog mlevenog mesa. Mleveno meso možete propržiti ili koristiti sveže, a izbor je na vama. Ako se odlučite za sveže meso, prvo na puteru prodinstajte seckani crni luk, što će dati poseban šmek jelu. Zatim dodajte luk u posudu s mesom, začinite po želji, i ubacite pripremljen pirinač.

Kada pripremate pirinač, stavite ga u šerpu i dodajte vrlo malu količinu vode (oko 4-5 kašika). Kuvajte dok sav pirinač ne upije vodu. Ovakav pirinač neće upiti svu tečnost, što će zadržati nadev sočnim. Alternativno, ako želite koristiti proprženo meso, dodajte ga proprženom crnom luku i sjedinite ga s pirinčem pripremljenim na isti način kao za sveži nadev.

Još jedan trik je zamena pirinča sredinom tikvica koju ste izdubili. To će jelo učiniti nešto lakšim, ali i ukusnijim.

Prilikom pripreme paprika, napravite mali rez na dnu svake paprike. To će omogućiti sosu da dospe unutar paprika, olakšavajući kuvanje i ravnomernu pripremu.

Kada punite paprike, nemojte ih puniti do vrha. Previše nadeva može uzrokovati pucanje paprika tokom kuvanja, naročito ako su tanke ili lošijeg kvaliteta. Koristite kašičicu za punjenje i nemojte nadev previše sabijati, a nikada nemojte puniti paprike do vrha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар