Sarme i punjene paprike biće mnogo ukusnije ako im dodate 1 tajni sastojak: Ovo znaju samo iskusne domaćice

Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak.

Omiljena jela koja se često nađu našoj trpezi su punjene paprike i sarme, posebno vikendom kada se cela porodica okupi za porodičnim ručkom. Tada je posebno važno da ručak bude ukusan. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mlevenim mesom.

Tajni sastojak

Neizostavan sastojak sarmi i punjenih paprika je mleveno meso. Bilo da kupite svinjsko, juneće ili mešavinu mesa, dinstanje mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, a opet, postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, pa da jelo na kraju ne bude baš ukusno i sočno. Kako bi to sprečile, iskusne domaćice koriste jedan trik, odnosno dodaju jedan sastojak u meso tokom dinstanja. To je soda bikarbona.

Koliko treba staviti?

Na 500 g mlevenog mesa treba staviti 1/3 kašičice sode bikarbone pre dinstanja. Dobro izmešajte smesu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda meso stavite u tiganj na dinstanje. Zahvaljujući sodi bikarboni, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Osim toga, neće se zgrudvati kako se nekada dešava. Samim tim će i punjene paprike ili sarme biti ukusnije i sočnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.