U trendu

Savršeno sočno i mekano belo meso: Trik koji koriste profesionalni kuvari, morate ga isprobati

Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez, prenosi b92.net.

Ovo će doprineti tome da piletina bude sočnija i ukusnija. Belo mesto jeste omiljena hrana za mnoge, ali zna ponekad biti malo suvo i bezukusno.

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.

Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?

Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.