Stavite tačno ovoliko jaja u smesu za palačinke, samo tako biće ukusne, prozračne, mekane i najlepše ikad

Većina misli da palačinke uglavnom nije teško pripremiti. Potrebno je svega nekoliko sastojaka i malo vremena. Eventualno veština u prevrtanju palačinki u tiganju.

Ipak, nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspeju.

Pored toga, jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane. Ali, u čemu je onda stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke?

Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, kao što su, recimo, jaja.

Koliko jaja treba dodati u testo?

Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja. Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti gumene.

Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

I sada se, verovatno, pitate kako da znate koliko jaja treba da stavite? Na svakih 500 ml mleka, stavite dva jaja i to je idealna količina.

Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.

Ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu. Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.

(Espreso/24sedam)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.