U trendu

Topi se u ustima: Kuvar otkrio tri pravila za najsočniju pohovanu piletinu

Pohovana piletina jedno je od najpopularnijih jela, toliko da razni restorani brze hrane imaju posebne recepte za kako bi privukli mušterije. Od začina pa do načina pripreme, sve je važno kako biste napravili najbolju pohovanu piletinu i ništa ne smete prepustiti slučaju.

Jedan kuvar je nedavno otkrio najbolji recept za pohovanu piletinu i podelio vrhunske savete o tome kako da vam meso svaki put ispadne hrskava, a sočno.

@stoveandgarden

3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks

♬ Aesthetic – Xilo

Daska za sečenje

Drvene daske su savršene za seckanje povrća, i to čvrstog, kao što su: šargarepa, krompir, rotkvice, paprika, paradajz… Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije iseče.

Kulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za seckanje piletine i drugog mesa, jer se njihovi delovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.

Zato je plastična daska za ove namene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za sečenje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete seći i crni i beli luk.

Meso istucite

Meso je potrebno istući čekićem kako bismo dobili meso ravnomerne debljine, a time osigurali pečenje jednakom brzinom. Kuvar savetuje da pre toga piletinu stavite u kese i tako ih izudarate.

Pohovanje piletine

Kuvar preporučuje umakanje piletine u brašno pre umakanja u jaje. Ne možete pohovati piletinu bez brašna jer joj to daje hrskavost dok u isto vreme osigurava zadržavanje sokova u mesu.  Prvo dobro uvaljajte piletinu u brašno, a zatim u razmućena jaja i/ili mlaćenicu, i ponovo u brašno.  Umesto brašna u trećem koraku često upotrebljavamo hlebne mrvice, ali ako želite pohovanu piletinu s hrskavom koricom na američki način, onda svakako mrvice zamenite brašnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.