U trendu

Trik kako da oljuštite krompir u jednom potezu bez ljuštilice i bez noža (video)

Ako ste se ikada na morate da oljuštite krompir, ali pri ruci nemate odgovarajući alat, znate koliko to može biti dugotrajan i težak zadatak.

Naročito ako se nađete daleko od kuće bez pristupa uobičajenim kuhinjskim alatima, ljuštenje krompira može brzo da se pretvori u neprijatno iskustvo.

Ali u svetu kulinarskih trikova postoji rešenje koje će vam olakšati život i učiniti pripremu krompira brzim i lakim. To je iznenađujuće jednostavan trik koji vam omogućava da oljuštite krompir u samo jednom potezu, bez potrebe za ljuštenjem ili oštrim nožem.

Kako funkcioniše ovaj trik?

Prvi korak je da vrhom noža napravite male proreze na koži krompira, ali pazite da ne isečete previše. Zatim stavite krompir u ključalu vodu na šporetu i kuvajte dok ne omekša. Kada je krompir skuvan, izvadite ga iz vode i sačekajte da se malo ohladi.

Kada se krompir ohladi, kora će biti spremna za uklanjanje. I evo trika – jednim pokretom ruke lako možete da skinete koru sa krompira, bez ikakvog napora i nepotrebnog vremena.

Prednosti korišćenja ovog kulinarskog trika

Pored očigledne uštede vremena, ovaj metod je posebno koristan kada ste ograničeni sa kuhinjskim priborom. Nema više potrebe za ljuštilicom ili oštrim nožem. Trik funkcioniše brzo, uz minimalan napor, omogućavajući vam da se usredsredite na pravljenje ukusnih jela od krompira.

Uz ovaj jednostavan, ali efikasan trik, ljuštenje krompira će postati prijatan zadatak. Probajte danas i otkrijte kako vam jednostavan trik u kuvanju može uštedeti vreme i uživati u pripremi ukusnih jela gde god da se nalazite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)