U trendu

Trik sa belim mesom: Dodajte jedan sastojak i topiće se u ustima!

Pileće belo meso bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom. Spada u najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80% kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso…

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše. Belo meso jeste suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje mali trikovi koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno. Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

Dakle, u vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar