U trendu

Trik za najsavršeniji pečeni krompir koji baš uspeva svaki put

Omiljeni dodatak mnogim jelima, pečeni krompir, savršen je tek kada bude zlatno hrskav, ali neće uspeti baš svima i uvek.

Srećom, jedan kuvar otkrio je svoj trik za postizanje hrskavog krompira sa kremastom unutrašnjošću koji uspeva baš svaki put.

Eksperimentalni kuvar Eston Blumental slaže se sa tipičnom metodom kuvanja do pola pre pečenja, ali kaže da je trik produžiti vreme vrenja.

Dok se mnogi kuvari slažu da je krompir dovoljno kuvati 10 minuta, Eston kaže da bi taj proces trebalo da traje najmanje 20 minuta.

Eston nije jedini kuvar koji ima neobičan pristup pečenju krompira. Pobednik Master Chefa Stiven Edvards stavlja krompir u mikrotalasnu na 4-5 minuta i tako kupuje vreme pečenja, koje potom traje deset minuta, a ne 30.

Ni oni nisu jedini koji su se usudili da eksperimentišu sa naizgled klasičnim receptom. Blogerka Tonja Larson kaže kako nije dovoljno krompir samo “obući” u foliju i staviti ga da se peče sat vremena. Ističe kako pre toga treba obaviti određene pripreme.

Ona krompir iseče tako da liči na cvet, dakle, na nekoliko jednakih delova, ali da ostane spojen na ljusci. Na taj način koža krompira bude hrskava, a on iznutra kremast, piše Dejli Mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar