U trendu

Trik za savršene mafine: Samo 1 tajni dodatak stavite na dno kalupa

Influenserka čiji nalog nosi naziv ,,dzunglewis“ je napravila mali eksperiment

Pravljenje kolača i ostalih poslastica iz rerne zna da bude prilčno veliki izazov jer zahteva neverovatnu preciznost i dosta sreće.Ipak, postoje korisni trikovi koji nam olakšavaju komplikovan proces, a jedan od njih donosimo danas.

U pitanju je TikTok trik sa pirinčem. Ovaj trik garatuje meke i neodoljive mafine svakoj domaćici. Sve što je potrebno jeste malo sirovog pirinča.

Trik nalaže da treba staviti malo sirovog pirinča u kalup za mafine kako bi upio višak masnoće. Potom treba staviti korpice za mafine u kalup i u njih usuti smesu za mafine, prenosi najzena.rs.

Influenserka čiji nalog nosi naziv ,,dzunglewis“ je napravila mali eksperiment. Na jednu stranu kalupa je poređala smesu za mafine bez pirinča, a na drugu sa pirinčem. Bila je šokirana rezultatom kada je izvadila kalup iz rerne!

@dzunglewis

Testing a Baking Rice Hack to Bake Cupcakes! #tiktokmademebuyit #amazonfinds

♬ original sound – Honeysuckle

Mafini bez pirinča su blago zagoreli pri dnu i bili su asimetrični, dok su oni sa pirinčem dobili lepu žutu boju i bili ravnomerne veličine. Tekstura im je takođe bila drugačija. Mafini sa pirinčem su zadržali čvrstu teksturu, dok su se oni bez pirinča mrvili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.