U trendu

Uštedite novac: Trik s kojim ćete testeninu skuvati za jedan minut

Posuda jela sa testeninom savršeno je izor za večeru koje će vas zasititi i nahraniti celu porodicu. Uprkos svojoj raznovrsnosti i ukusnosti, testenina često može da dugo da se kuva i mnogi često nisu sigurni kada je zaista gotova, piše Miror.

Ali jedna korisnica TikTok-a priskočila je u pomoć ljubiteljima testenine sa brzim trikom koji takođe pomaže u smanjenju potrošnje električne energije, što će dobro doći s obzirom na sve skuplju struju.

@purewow

This cooking hack also saves electricity ⚡️ #learnontiktok #tiktokpartner #easycookinghacks

♬ Cooking BGM (Japanese style) – ArcTracks

U video klipu, koji je podelila na svom @purewow profilu, žena stavlja hladnu vodu u providnu činiju. Zatim dodaje testeninu u činiju. Pustite da se testenina namače jedan sat, pre nego što je stavite u prethodno prokuvanu vodu na jedan minut.

„Stavite testeninu u činiju sa vodom na jedan sat. Kuvate testeninu u ključaloj vodi jedan minut i biće savršeno al dente. Trik u kuvanju štedi i struju. Ubacite rezance u vodu, idite radite nešto drugo, vratite se i kuvajte još samo jedan minut! Funkcioniše savršeno!“ rekla je.

Veliki broj ljudi je reagovao na ovaj savet za kuvanje – dok ga neki nazivaju „odličnim“, drugi su komentarisali koliko je dugo trajalo u poređenju sa standardnim načinom kuvanja testenina. „Odličan savet za zaposlene ljude“, prokomentarisao je jedan korisnik. „Vau, hvala, tako brzo i lako“, napisao je drugi. „To je dobar savet, ali mislim da ne bih želeo da stavim testeninu u vodu na sat vremena“, dodao je treći korisnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar