U trendu

Uz ovaj sjajan trik, krastavac vam više nikada neće zagorčati salatu….a ni život!

Sezona krastavca skoro da je i prošla, ali ih i dalje ima na pijacama i u prodavnicama jer je definitivno neizostavan deo svake salate.

Međutim, svakome od nas se sigurno više puta desilo da krastavac koji kupimo bude gorak. Ne samo što to upropasti jelo, nego što izgubite i volju da bilo šta drugo pripremite.

Idealno bi bilo kada bismo mogli da znamo da li je krastavac koji planiramo da kupimo gorak, ali svi znate da je to nemoguće.

Ipak, uz pomoć jednog malog trika koji zahteva tačno nula dinara, vrlo jednostavno možemo da se otarasimo gorčine iz krastavca.

Sve što je potrebno jeste da odsečete jedan kraj krastavca, a zatim da trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primetićete da oko ivica krastavca pojavljuje bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca.

Zatim jednostavno operete krastavac i uklonite svu tu tečnost sa njega. Prema rečima stručnjaka, krastavci u sebi sadrže kukurbitacin, koji uzrokuje gorak ukus, a one se upravo najviše nalazi na vrhovima krastavca.

Ovo možete da uradite čak i ako ste već oljuštili krastavac. Kukurbitacin takođe se može pronaći u tikvicama, patlidžanu i bundevi, te ovaj jednostavan trik možete da primenite i na ovom povrću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar