U trendu

Vaša trpeza izgledaće kao modna revija: 3 moćna trika za najšarenija, šljokičasta i čipkasta jaja

Još samo nekoliko dana je ostalo do omiljene porodične aktivnosti – farbanja jaja.

Bilo da to radite tradicionalno, kuvanjem u lukovini, ili, pak, nešto modernije, farbanjem pomoću industrijskih boja, mi vam u nastavku teksta nudimo neke inovativne ideje za farbanje, ukoliko želite da ove godine malo promenite tehniku.

„Čipkasta“ jaja

I čipkom mogu da se ukrase uskršnja jaja. Jaja umotajte u trakice čipke i dobro zavežite. U posudu stavite boju za jaja, te jaja s čipkom uronite unutra na nekoliko minuta. Izvadite ih napolje i pričekajte da se osuše, pa na kraju uklonite čipku s njih.

Pena za brijanje

Za ovakvo ukrašavanje trebaju vam pena, boje za jaja, tepsija, rukavice, krpa, posuda s vodom i prethodno tvrdo skuvana jaja.

Na dno tepsije stavite penu za brijanje preko cele površine. Uzmite boje za jaja i iskapajte ih po peni za brijanje tako da bude što šarenije. S rukavicama na rukama uzmite kuvana jaja te ih pažljivo uvaljajte u penu s bojom tako da cela budu prekrivena njom. Stavite ih sa strane na salvetu, kako bi se boje osušile.

Kada se osuše, uronite jaja u posudu s vodom i uklonite penu s njih. Prebrišite ih krpom i osušite do kraja. Takođe, ako dobijena šarena jaja želite dodatno da obogatite, dodajte im šljokice ili dekorativne nalepnice.

Šljokičasta jaja

Ukoliko želite da vaša jaja sijaju na trpezi, preporučujemo vam bojenje pomoću šljokica. Sve što vam je potrebno su čaše, različite šljokičaste boje i lepak u spreju. Pre samog proces ukrašavanja jaja, neophodno je da ih tvrdo skuvate, pa ostavite da se ohlade. Nakon toga, svako pojedinačno jaje stavite u posebnu čašu i prskajte ga lepkom. Preko njega pospite različite boje i ostavite da se osuše. Vodite računa da prilikom vađenja jaja iz čaše što manje pristiskate jaja, jer će nakon što se osuše ostati otisci prstiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)