U trendu

Verovatno sve vreme pogrešno razbijate jaja: Ovo je ispravan i čist način

Ako redovno kuvate ili pečete, postoje velike šanse da ste razbili barem jedno jaje. To je vrlo jednostavan zadatak o kom većina ljudi uopšte ne razmišlja već to nagonski radi. Jaja uglavnom razbijamo udarcem o ivicu posude. Iako ta metoda nije pogrešna, postoji mnogo bolja i sigurnija metoda, prenosi TheKitchn.

Cilj razbijanja jaja je da se jednim čvrstim udarcem jaje lagano otvor, belance se odvoji od žumanaca, a da se ljuska ne razbije na milion komadića od kojih neki može pasti u jaje i preneti bakterije s ljuske.

Problem kod razbijanja jaja o ivicu posude je dvostruki. Prvo, tako gurate ljusku u jaje. Drugo, postoji veća mogućnost da će se ljuska razbiti na više komadića, što povećava rizik da će upasti u posudu.

Dok je razbijanje jaja o ivicu posude u većini slučajeva dobro, efikasnije je lagano ga udariti o ravnu površinu. Ova metoda neće dovesti do izlivenih žumanaca ili padanja ljuske u posudu. Nakon što jaje udarite o površinu, na mestu udarca stvorila se pukotina. Iznad posude, lagano palčevima pritisnite pukotinu dok ne probijete membranu. Zatim lagano razdvojite ljusku da jaje isklizne iz nje.

Nakon nekoliko pokušaja ova metoda učiniće vam se lakša od razbijanja jaja o ivicu posude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar