U trendu

Začinite pečenje čajem! Ništa ukusnije niste probali

U azijskim zemljama, čaj ne samo da se pije, nego je i čest dodatak jelima, čime im daje specifičan ukus. Štaviše, neki idu toliko daleko da meso kuvaju i dinstaju upravo u čaju, a ne u običnoj vodi. Iako ovo i nije neka novina kod nas, morate znati koji čaj ide sa kojim jelom.

Zelenim čajem možete poboljšati ukus pirinču. Nekoliko listića čaja izmrvite preko kuvanog pirinča. Bićete iznenađeni koliko će ukus biti poboljšan.

Sveži listovi matičnjaka se pred služenje dodaju salatama, umacima, jelima od povrća, supama i čorbama. Usitnjen list se meša sa sremskim sirom ili pavlakom i koristi kao namaz. Suvim ili svežim listovima začinjavaju se mesa i ribe.

Timijan je takođe našao svoju primenu u kulinarstvu. Dodaje se pečenju od divljači, govedini, ovčetini, prženoj džigerici, prženoj ribi, jelima od pečurki i služi kao začin jelima spremljenim na roštilju. Ide dobro i uz krastavce.

Čaj od jasmina možete dodati testima kako biste poboljšali aromu. U kore za tortu takođe možete dodati čaj od kamilice, a karakterističan ukus će pirinač dobiti ako mu dodate listiće čaja od jasmina. Erl Grej čaj je odličan dodatak testu za keks.

I, na kraju, jedan dodatni savet. Naime, prilikom pravljenja kiselih testa, nekada je dovoljno kvasac rastopiti u toplom čaju od kamilice i testo će vam uvek uspeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar