U trendu

Abasov i Radovanovićeva šampioni „Beogradskog pobednika“

BEOGRAD – Srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov i Nina Radovanović šampioni su 58. Beogradskog pobednika – Memorijala Branko Pešić.

Abasov i Radovanovićeva zaslužili su priznanje sjajnim pobedama u finalu, u konkurenciji ukupno 355 predstavnika plemenite veštine, iz 35 država.

Turnir u Sportskom centru Rakovica bio je prava uvertira za Svetsko prvenstvo, koje će se u Beogradu održati od 26. oktobra do 6. novembra.

Abasov je pobedio predstavnika Rusije Alisa Šarifova, u kategoriji do 69 kg i na taj način objedinio najprestižnije trofeje međunarodnih takmičenja u Srbiji – Beogradskog pobednika i Zlatne rukavice.

„Svakodnevni veliki rad se isplatio. Trofeji najvećih međunarodnih takmičenja u Srbiji sada krase moju kolekciju, ponosan sam i ovo mi je motiv više da idem dalje u obaranje novih rekorda i po nove medalje, a cilj su uvek one najsjajnije, za Srbiju“, rekao je Abasov.

Radovanovićeva je briljirala u sudaru sa engleskom šampionkom Čarli Dejvison u kategoriji do 51 kg i zazluženo stigla do zlatne medalje.

„Velika sreća i radost za mene, Beogradski pobednik je u mojim rukama. Bilo mi je ovo veliko iskustvo. Sjajna uvertira za moj meč godine koji me čeka u junu u Parizu, gde me samo jedna borba protiv Italijanke deli od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću uspeti u tome, da će se prvi put u istoriji ime Srbije naći na olimpijskim igrama. Moram istaći sjajnu organizaciju Beogradskog pobednika, ogromnu podršku Bokserskog saveza Srbije. Imali smo kamp, veoma naporno treniram, nisam u najboljoj formi jer najbolju formu tempiram za Pariz gde ću verujem izvaditi vizu za Tokio“, istakla je Radovanovićeva.

Trofej za najboljeg tehničara u ženskoj konkurenciji pripao je mladoj srpskoj bokserki Jeleni Zekić.

Za najbolje sudije proglašeni su Aleksandar Vučićević (Srbija) i Evgenija Šestopalova (Rusija), najbolji tehničar je Englez Bendžamin Vitaker, najbolja reprezentacija Rusija, najborbeniji par Rus Vorohov i Škot Hikej.

Uz predsednika BS S Nenada Borovčanina i legendi jugoslovenskog boksa specijalni gosti na spektaklu bili su predstavnik Bokserskog saveza Rusije Abakarov Abdulmutalim, pomoćnik ministra MUP-a Vladimir Ilić, predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović i drugi.

Medijska nagrada za afirmaciju boksa u Srbiji uručena je uredniku dnevnih novina „Alo“ Dragutinu Bužiću.

Bokserski savez Srbije nastavio je tradiciju koja traje tri godine, da ne zaboravlja legende jugoslovenskog boksa. U Beogradu su bili bokseri koji su nosioci olimpijskih, svetskih, evropskih i balkanskih medalja – Ante Josipović, Ace Rusevski, Dževdet Peci, Azis Salihu, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Mile Labudović, Milorad Gajović, Ljubiša Ristić i Slaviša Popović.

Uz njih i direktor Regionalne lige Aleksandar Risimić, pred kojim je odgovoran zadatak, da rukovodi sekretarijatom takmičenja u kome će učestvovati osam klubova iz regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.