U trendu

Abramovič potvrdio da prodaje Čelsi

Vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič saopštio je danas da će prodati klub, suočen sa finansijskim sankcijama, koje su zapadne zemlje usmerile protiv ruskih biznismena.

„Želim da znate da je ovo bila neverovatno teška odluka i da me boli što se rastajem od kluba na ovakav način. Medjutim, verujem da je ovo u najboljem interesu za klub“, navodi se u saopštenju.

Abramovič je vlasnik londonskog kluba postao 2003. godine, a izmedju ostalog u tom periodu Čelsi je dva puta postao prvak Evrope, 2011/12. i u prošloj sezoni.

„Prodaja kluba neće ići ubrzano, i odvijaće se po propisanom postupku“, dodaje se u saopštenju ruskog milijardera.

Abramovič je rekao da neće tražiti da mu se vrate ranije pozajmice (dve milijarde dolara), koje je dao klubu.

„Zatražio sam od svog tima da osnuju dobrotvornu fondaciju, kojoj će biti doniran sav neto prihod od prodaje. Fondacija će prikupljati novac za žrtve rata u Ukrajini“, rekao je on.

Ruski biznismen pozvan je ranije da osudi vojnu intervenciju Rusije u Ukrajini, ali do sada to nije učinio.

On je za vikend saopštio da će klub prepustiti klupskoj dobrotvornoj fondaciji, nakon što je kritikovan zbog veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Nadam se da ću moći da posetim ‘Stamford Bridž’ poslednji put da se lično pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija u životu da budem deo Čelsija i ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Čelsi i navijači će uvek biti u mom srcu“, zaključio je Abramovič.

Čelsi je ove godine osvojio titulu Svetskog klupskog prvaka, a na tabeli Premijer lige zauzimaju treće mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.