U trendu

Alen Ajverson

Allen Ezail Iverson rođen je u Virdžiniji 7. juna 1975. godine. Njegov otac je napustio porodicu još dok je Alen bio dete. Odrastao je u velikom siromaštvu, u kući bez grejanja i elektične energije, da bi danas bio u visokoj klasi američkog društva. Upravo zbog siromaštva, on je ranije otišao u profesionalce nego što je to uobičajeno.

Kada je bio u srednjoj školi, podjednako je bio dobar i u američkom fudbalu i u košarci. Za košarku se odlučio kada je bio na završnoj godini škole. Iste te godine biva osuđen na pet godina zatvora zbog velike tuče koju je izazvao i u kojoj je nekoliko ljudi bilo teško povređeno. Guverner Virdžinije mu ipak daje mogućnost da ranije izađe iz zatvora uz uslovnu kaznu i spremanje završnog ispita u srednjoj školi. Posle pet meseci, Ajverson izlazi iz zatvora i odlazi na Univerzitet u Džordžiji. U profesionalce odlazi pre diplomiranja zbog sve većeg siromaštva u porodici, proširenoj ćerkom, koju je dobio sa tadašnjom devojkom.

U profesionalnoj američkoj ligi samo nastavlja da postiže uspehe koje je postizao i na Univerzitetu. Bio je igrač nedelje, igrač meseca, MVP godine, pobednik u šutiranju trojki (kada je u finalu pobedio našeg Stojakovića)… Potpisao je milionski ugovor sa Reebok kompanijom, koja proizvodi patike po njegovom nadimku – Answer. Na terenu se, pored svoje odlične igre, nameće i 21 tetovažom na telu.

Oženio se sa devojkom iz srednje škole sa kojom je u braku dobio i drugo dete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.