U trendu

Alkaras odbranio titulu u Indijan Velsu

Španski teniser Karlos Alkaras odbranio je prošle noći titulu na masters turniru u Indijan Velsu pošto je pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:6(5), 6:1.

Alkaras je do svog prvog trofeja od Vimbldona prošle godine stigao posle sat i 44 minuta igre.

On je osvojio svoju petu masters, a ukupno 13. titulu u karijeri. Takođe, postao je prvi teniser koji je odbranio titulu u Indijan Velsu otkako je Novak Đoković osvojio tri uzastopna trofeja između 2014. i 2016. godine.

„Imao sam mnogo nedoumica pre turnira. Nisam bio siguran da ću igrati najbolje što mogu zbog mog skočnog zgloba, ali sam se osećao sve bolje i bolje na terenu posle svakog meča“, rekao je Alkaras.

„Bilo je ovo zaista nekoliko teških meseci. Pobeda na ovom turniru je bila veoma važna za mene, jer sam prevazišao prihičke i fizičke probleme. Pronašao sam sebe tokom ovog turnira“, dodao je drugi teniser sveta.

Medvedev je bolje počeo ovo finale, poveo je sa 3:0, ali je Alkaras vrlo brzo vratio brejk i izjednačio na 3:3. Prvi set je na kraju rešen u taj-brejku koji je dobio Španac sa 7:5.

Alkaras je na startu drugog seta poveo sa 3:0, da bi novim brejkom u šestom gemu stavio tačku na ovo finale.

Španac je na kraju upisao 25 vinera i imao 26 neiznuđenih grešaka, dok je Medvedev imao 11 direktnih poena i 23 neiznuđene greške.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.