U trendu

Alves platio kauciju za izlazak iz zatvora

Brazilski fudbaler Dani Alves, osuđen na četiri i po godine zbog silovanja, platio je kauciju od milion evra i moći će da izađe iz zatvora, saopštio je danas sud u Barseloni.

„Obaveštavamo vas da je kaucija Danija Alvesa evidentirana na računima suda u Barseloni“, navodi se u saopštenju ovog suda.

Brojni novinari okupili su se danas po kiši od jutra ispred zatvora, koko se nalazi 40 kilometara od Barselone, čekajući njegovo puštanje iz zatvora.

Sud je prošle nedelje odlučio da pusti Alvesa na slobodu uz kauciju od milion evra. Uz kauciju od milion evra, Alves mora da preda svoje brazilske i španske pasoše i zabranjeno mu je da napušta Španiju.

On ne sme da priđe žrtvi na kilometar, ne sme da se pojavljuje ispred njene kuće ili radnog mesta niti da pokuša da komunicira sa njom u narednih devet godina. Takođe, sud je odredio da Alves žrtvi plati odštetu u iznosu od 150.000 evra, a Brazilac mora da se javlja u sud jednom nedeljno.

Alves je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.

Brazilac je tokom trodnevnog suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je žena svedočila da ju je fudbaler silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni.

Alves je u zatvoru otkako je uhapšen, prošlog januara. Njegovi prethodni zahtevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer je sud smatrao da postoji rizik od bekstva. Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.