U trendu

Arsenal bolji od Kristal Palasa na startu Premijer lige

LONDON – Fudbaleri Arsenala savladali su večeras na gostovanju Kristal Palas sa 2:0 (1:0) u malom londonskom derbiju i uvodnom meču nove sezone Premijer lige.

Prvi gol u novoj sezoni, na utakmici odigranoj na Selhurst parku, postigao je Brazilac Gabrijel Martineli u 20. minutu na asistenciju Oleksandra Žinčenka, koji je ovog leta došao u Arsenal iz Mančester sitija.

„Tobdžije“ su trijumf overile autogolom štopera domaćih Marka Geija u 85. minutu.

Srpski fudbaler Luka Milivojević ušao je na teren u 75. minutu u timu Kristal Palasa zamenivši Šeika Dukurea.

Prvi put u istoriji elitnog ranga engleskog fudbala desilo se da gost slavi na otvaranju sezone u petak, pošto su prethodna četiri uvodna meča na taj dan dobijali domaćini (Arsenal 2018, Mančester junajted 2019, Liverpul 2020. i Brentford prošle sezone).

Sutrašnje utakmice prvog kola Premijer lige otvara duel Fulama, za koji nastupa srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, i viceprvaka Engleske Liverpula.

Taj meč počinje u 13.30 na Krejven kotidžu, a od 16.00 sastaju se Bornmut – Aston Vila, Lids – Vulverhempton, Njukasl – Notingem Forest i Totenhem – Sautempton, dok duel Evertona i Čelsija počinje u 18.30.

U nedelju se sastaju Lester – Bornmut (15.00) i Mančester junajted – Brajton (15.00), dok će aktuelni šampion Engleske Mančester siti u 17.30 gostovati Vest Hemu u Londonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.