U trendu

Arsović: Olimpijska iskustva pomogla da prebrodim krize

TOKIO – Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović rekla je da je trema nezaobilazni faktor svakog učešća na Olimpijskim igrama.

„Svako takmičenje nosi određenu vrstu pritiska, treme, stresa. Ovogodišnje Olimpijske igre su posebne, jer čekamo ih pet godina, a u poslednjih godinu dana smo se pripremali koliko smo mogli, u otežanim uslovima, prouzrokovanim pandemijom i bez velikih takmičenja. Ipak, imali smo sreću da pred Tokio ucestvujemo na dva velika takmičenja – Evropskom prvenstvu i Svetskom kupu u Osijeku. Ne žalimo se, i mi sportisti moramo da se prilagodimo na trenutnu situaciju. Srećni smo što možemo da učestvujemo na Olimpijskim igrama, nadam se da nam specijalne mere, koje će tokom takmičenja biti primenjivane, neće smetati“, rekla je Arsović za sajt S S S.

Prve medalje na Olimpijskim igrama se, po tradiciji, dele u streljaštvu. U Tokiju će biti nastavljena praksa da prvo finale OI bude nadmetanje žena vazdušnom puškom, koje je na programu 24.jula.

Za finale će se boriti 49 takmičarki iz 37 zemalja, a među njima biće i jedna od perjanica srpskog olimpijskog tima Arsović, koju kasnije očekuju i takmičenja u miksu (sa Milutinom Stefanovićem) i u gađanju MK puškom iz trostava.

„Pripreme po programu mog trenera Dragana Donevića su mi odgovarale, sve je bilo podređeno mom ritmu rada i zadovoljna sam nivoom rezultata koji sam dostigla na treninzima i kako sam tempirala formu“, rekla je Arsović.

Ona je na Olimpijskim igrama debitovala 2012, a učestvovala je i u Riju 2016.

„Prva dva učešća na Olimpijskim igrama pamtim po sticanju velikog iskustva. U London sam otišla mlada i neiksusna. Nisam znala šta me tamo očekuje, nisam imala nekog ko bi me usmerio i skrenuo pažnju. Prvi put sam se srela sa novom vrstom pritiska. Za Rio sam bila više nego spremna, ali poslednja faza pripema, sistem treninga koji je tada imala reprezentacija, mi nije prijao. Nisam ostvarila ono što sam želela, pa sam posle Rija bila vrlo razočarana. Trebalo mi je više od godinu dana da se povratim. I pored tog razočarenja, Igre su mi mnogo značile u nastavku karijere. Iskustva sa Olimpijskih igara su mi pomogla da prebrodim mnoge krize, koje prate svakog sportistu“, zaključila je Arsović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.