U trendu

Ataman: Pričam s Obradovićem, civilizovani smo

ISTANBUL – Trener košarkaškog klupskog prvaka Evrope Efesa, Ergin Ataman, izjavio je danas u intervjuu za turski kanal Vole da danas nema problema sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem i da njih dvojica razgovaraju kao civilizovani ljudi.

Ataman i Obradović često su imali verbalne rasprave i odbijali da pruže jedan drugom ruku tokom mečeva u Turskoj, gde je srpski stručnjak predvodio Fenerbahče.

„Naravno da razgovaramo kad odem u Beograd. Članovi smo Trenerske asocijacije Evrolige. Zove me svaki put da čestita kad nešto osvojim. Imam veliko poštovanje za njega kao čoveka, pomogao mi je mnogo.

Takmičenje s njim u Turskoj nateralo me je da napredujem. Naravno, bilo je trenutaka kada nismo razgovarali, ili pružali jedan drugom ruku posle takmičenja, ali rešili smo to na civilizovan način“, izjavio je Ataman i dodao:

„Obradović je najvažniji trener u evropskoj košarci, ima najviše trofeja. On je ličnost koju volim“.

Turski trener istakao je da sve manje ima želju da radi u NBA ligi.

„Moja želja za radom u Americi se smanjuje. NBA je drugi svet i drugačije gledaju na trenere iz Evrope. Imao sam kontakte sa nekoliko klubova, nudili su da radim najpre kao asistent. Ne bih oklevao ako dođe ponuda iz NBA lige, ali mislim da ne favorizuju evropske trenere“, zaključio je Ataman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar