U trendu

Atinska RTV: Čime je 'udarni odred hrvatskih huligana' bio naoružan

Mladići iz Hrvatske su u ponedeljak uveče u Atini, odeveni u crno, pod dubko nabijeni kapama i kapuljačama preko očiju, bili naoružani bodežima, velikim noževima, lancima, tojagama s ekserima, gvozdenim štanglama, eksplozivom i drugim što može da ubije.

Neometano su lutali ulicama i potom napali navijače Fudbalskog kluba AEK koji su se razilazili posle treninga tog tima, piše danas atinska RTV SKAI o obračunu u kojem je poginuo Grk Mihalisa Kacuris.

Jedan zaposleni u jednoj radnji kaže da su huligani zagrebačkog Dinama tokom pohoda do stadiona čak oteli i poluge za zaključavanje uličnih frižidera.

Na snimcima kamera za nadzor se vidi kako su huligani kroz stambeni deo došli nedaleko od stadiona AEK-a, i tamo čekali do signala za napad, kako su opisali i prodavci koji su to videli. Neki stanovnici koji su izveli svoje pse u šetnju, izjavili su da ih je napala grupa huligana koji su, kako izgleda, kilometrima „usput širili teror“, piše SKAI.

Policija pregleda snimke sigurnosnih kamera da bi identifikovala ubicu ili ubice 29-godišnjeg Grka koji je umro pošto je ranjen iskrvario i teturajući se došao do pred blagajnu stadiona.

Na mstu gde je Kacuris pretrpeo ubistveni napad velika je mrlja krvi, a, kao i na oružju huligana, ima i tragova DNK koji će pomoći utvrđivanje odgovornosti svih umešanih.

Nož za ubistvo, verovatno srpast, kakav se koristi za neke borilačke veštine, nije nađen, ali od ukupno 54 dokaza dva su važna: dva sklopiva noža oštrica dužine 20 i 18 santimetara. Još dva opasna noža su nađena kod 23-godišnjeg Grka i 20-godišnjaka iz Albanije, koji su među 105 uhapšenih.

Istraga zbog ubistva je koncentrisana na 13 osoba: devet Hrvata, tri Grka i jednog Albanca, navodi SKAI.

Na mestu sukoba je nađeno šest drvenih gredica dužine do 180 santimetara, u koje su ukucani ekseri, a na njima su mrlje od krvi.

Očekuje se da će analiza društvenih mreža, sadržaja telefona i drugih uređaja oduzetih uhapšenima, pomoći vlastima da nađu ubicu ili ubice 29-godišnjaka.

Od 105 procesuiranih jedan Grk je u bolnici pod nadzorom zbog teških krivičnih dela, među kojima su: zločinačka organizacija, ubistvo s predumišljajem, podmetanje eksplozije, posedovanje eksploziva, uništavanje imovine, prekršaji na stadionima, nezakonito nošenje vatrenog oružja i njegova upotreba, piše SKAI, dok pojedini grčki mediji smatraju da je taj Grk ubica navijača rivalskog tima ispred stadiona AEK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar