U trendu

Atletski savez Srbije i kompanija Telenor potpisali ugovor o generalnom sponzorstvu

Atletski savez Srbije (ASS) i kompanija Telenor potpisali su danas ugovor o generalnom sponzorstvu u naredne tri godine.

„Ovim sponzorstvom je obuhvaćena podrška projektu ‘Brzinom do zvezda’ koji se odnosi na najmladje kategorije sportista, podrška atletskoj reprezentaciji Srbije, kao i pomoć u poslovanju ASS“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i zahvalio se Telenoru što je prepoznao koliko ovakva pomoć znači za razvoj atletike u Srbiji.

On je naveo da je u pitanju prva saradnja ASS i Telenora i izrazio očekivanje da će kroz rad Saveza i rezultate sportista opravdati sponzorstvo.

Jevrosimović nije želeo da navede koliku je sumu Telenor izdvojio za sponzorstvo ASS, navodeći da je u pitanju poslovna tajna, ali je kazao da će ta sredstva biti dovoljna da pokriju poslovanje Saveza u narednim godinama i razvoj atletike kao baznog sporta.

Direktor Komercijale Telenora Srbija Saša Filipović rekao je da će u više od 140 poslovnica Telenora, koje mesečno poseti više od pola miliona ljudi, intenzivno promovisati projekat „Brzinom do zvezda“, ali i obezbediti lepe nagrade za svu decu koja će se takmičiti, kako bi ih i na taj načim motivisali da se prijave.

„Već naredne nedelju pokrećemo i medijsku kampanju sa našim najuspešnijim atletičarima, kako bi smo atletiku bolje pozicionirali kao sport i kod dece i kod odraslih“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, deo sredstava koja Telenor izdvaja će biti namenjen i za pomoć radu Saveza, kao i za vrhunske atletičare.

„Profesionalni sport ne može da donosi uspehe i rezultate bez finansijske pomoći, zbog čega se Telenor odlučio da na taj način pomogne Savezu i profesionalnim atletičerima, reprezentativcima“, kazao je Filipović.

Koordinator projekta „Brzinom do zvezda“ Nemanja Ilić rekao je da je ASS odlučio da ponovo pokrene taj projekat, koji je prvi put bio predstavljen 2006. godine i kroz koji je u četiri ciklusa prošlo oko 140.000 dečaka i devojčica iz čitave Srbije, a u kome je aktivno učestvovalo 16.500 djaka.

On je naveo da je jedan od ciljeva projekta, pored promovisanja atletike kod dece školskog uzrasta, da šampioni takmičenja „Brzinom do zvezda“ postanu idoli svoje generacije.

Ilić je kazao da će se truditi da u projekat budu uključene sve škole u Srbiji, a ove godine učestvovaće djaci iz 400 škola.

Objasnio je da se projekat sastoji od testiranja atletskih sposobnosti i takmičenja, ali uključuje i kampove i atletske škole za decu.

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković smatra da je sponzorstvo Telenora veliki podstrek za dalji rad ASS, kao i atletičara.

„Dobijamo u naredne tri godine veliku sigurnost, ne samo finansijski, već i kroz promociju sporta“, rekao je on.

Dodao je da je želja ASS da što više djaka trećih i četvrtih razreda osnovne škole, učesnika takmičenja „Brzinom do zvezda“, počnu aktivno da se bave atletikom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.