U trendu

Atletski stadion u Ćupriji predat opštini, miting 9. maja

ĆUPRIJA – Građevinska firma „Bauvezen“ iz Lazarevca graditelj Atletskog stadiona u Ćupriji za nacionalna i svetska takmičenja, predala je stadion opštini, na kome će ako epidemiološka situacija sa virusom korona bude povoljna, 9. maja biti održan atletski miting i stadion zvanično otvoren.

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić na primopredaji izjavio je da je izuzetno zadovoljan završetkom izgradnje otvorenog stadiona, budućeg Atletskog centra Srbije u Ćupriji, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu opštine Ćuprija.

Nasa lokalna samouorava je na ovom primeru pokazala da je sposobna da iznese sama finansijski jedan ovakav kapitalni projekat, istakao je Antić.

Izgradnja stadiona „koštala“ je više od 135 miliona dinara.

Stadion ima osam traka na poliuretanskoj stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja.

Na južnoj tribinu postavljeno je 2.000 stolica u crvenoj boji, prošaranih plavima koje su natpis Ćuprija.

Stadion je deo Atletskog kompleksa Srbije sa dvoranom, vrednom 500.000.000 dinara i biće baza za pripreme svetskih atletičara 2022.godine kada je Srbija domaćin Svetskog prvenstva u atletici.

Početak izgradnje atletske dvorane, takođe zavisi od epidemiološke situacijhe, ističu u Ćupriji.

Izgradnju stadiona je finansirala opština a dvoranu će Vlada Srbije i Atletski savez Srbije, stadion nosi ime legendarnog atletskog trenera Ćuprije i Srbije Aleksnadra Ace Petrovića, koji je sa legendarnim atletičarima: Verom Nikolić, Snežanom Pajkić, Draganom Zdravkovićem… pronosio slavu Ćuprije, Srbije i Jugoslavije širom Evrope i sveta.

Krajem prošle godine atletski stadin je posetio potpredsednik Međunarodne atletske federacije, legendarni skakač motkom u vis Sergej Bubka sa direktorom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem, i izrekli najviše pohvale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.