Austrija se plasirala na EP 2020

BEČ – Fudbalska reprezentacija Austrije plasirala se, sinoćnjom pobedom od 2 :1 nad Severnom Makedonijom, na Evropsko prvenstvo 2020.

Pred više od 41.000 gledalaca, u Beču je austrijska reprezentacija obezbedila drugo mesto u grupi G i time osigurala kartu za EURO 2020.

Ovo je treći put da Austrije učestvuje na Evropskom prvenstvu, a drugi put da se plasirala sportskim putem. Naime, 2008.bila je domaćin Evropskog prvenstva, i kao takvi je imala pravo učešće, a 2016. I sada se plasirala dobrim rezultatima u kvalifikacijama.

Austrijska reprezentacija ušla je loše u kvalifikacije i startovala je sa dva poraza, tako da niko, na početku, nije verovao u plasman na Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci su, nakon tih poraza, bili kritikovani u javnosti, kao i trener Franko Foda, koji su nakon plasmana sada slavljeni.

Trener Foda sada ima zadatak da izbegne ono sa čim su bila suočena dva njegova prethodnika na Evropskom prvenstvu, a to je da izgubi sve utakmice na tom turniru.

Inače u austrijskoj reprezentaciji igraju i tri igrača srpskog porekla – Cican Stanković, Marko Arnautović i Aleksandar Dragović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.