U trendu

Avramović vodio Partizan do ubedljive pobede protiv Zvezde

BEOGRAD – Košarkaši Partizana pobedili su večeras Crvenu zvezdu 98:84 u 21. kolu ABA lige u hali „Aleksandar Nikolić“.

Izabranici Željka Obradovića došli su do prve pobede nad Zvezdom ove sezone i tako se revanširali za ubedljiv poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crno-bele do 17. trijumfa u ABA ligi vodio je Aleksa Avranmović sa neverovatna 33 poena (8/10 za tri poena) i pet asistencija.

Kevin Panter je dodao 22, dok je Matijas Lesor pomogao sa 15, a Dalas Mur je upisao 10-

U ekipi Crvene zvezde najbolju rolu imali su Dejan Davidovac i Ostin Holins sa po 17 koševa.

Počelo je čvrstom igrom na obe strane, a izejdnačeno je bilo sve do finiša prve deonice kada je Partizan uspeo da se odlepi i povede sa sedam razlike (28:21).

U nastavku je ekipa Željka Obradovića održavala prednost, u jednom trenutku otišla i na plus 10, da u finišu prvogh poluvreman popustila koncentacija u odbrani što jhe Zvezda iskoristila i trojkom Branka Lazića prišla je na dva poena.

Da Partizan ipak sa većom prednosću uđe u drugo poluvreme pobrinili su se Lesor i Ledej, pa je posle prvih 20 minuta na semaforu stajalo 40:34.

Treća deonica počela je trojkom Avramovića, koja je najavila još bolju period igre domaće ekipe.Vodio je Partizan u ovom delu sa najvećih 13 poena višaka, ali je Zvezda pokazala svoj kvaltet i preko Davidovca, Mitrovića i Kalinića pred kraj treće deonice došla je na poen zaostaka (64:63).

Poslednja deonica počela je trojkama, prvo je Zvezda preko Ivanovića pogodila za 66:64, da bi na drugoj strani uzvratio Avramović, koji je pokrenuo seriju Partizana.

Lesor je vežao četiri poena, a potom je pogodio Mur i Partitzan je serijom 9:0 otišao na 73:66.

Za uzbudljiv nastavak pobrinili su se Davidovac i Vajt, ali su crno-beli šutem sa distance, pre svega Avramović i Mur sa četiri vezane trojke, vratili plus 13 (87:74) na tri minuta pre kraja duela.

Posle odlične šuterske serije, Partizan je bio nezaustavljiv, ostišao je na plus 17, a Zvezda nije imala odgovor.

Crveno-beli su do kraja meča bili bez glavnog trenera Radonjića, koji je isključen.

Na krjau je Partizan rutinski priveo meč kraju i na pravi način se revanširao za ubedljiv poraz u finalu Kupa pre dve nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.