U trendu

Bajbek: Čuo sam sve najlepše o Partizanu

BEOGRAD – Novi fudbaler Partizana Žan Kristof Bajbek rekao je da je srećan što je došao među crno-bele i da je o klubu čuo sve najlepše.

„Srećan što sam došao u Partizana. Nisam mnogo znao o istoriji kluba, ali je čuo sve najlepše. Znam ih iz evropskih takmičenja i sa kim god sam razgovarao o Partizanu rekli su mi : „Blago tebi“. Takođe su mi rekli da ću uživati u gradu, kao i da su navijači sjajni“, rekao je Bajbek na promociji na stadionu Partizana.

Dosadašnji napadač holandskog Utrehta, koji je ponikao u Pari Sen Žermenu, potpisao je trogodišnji ugovor, u Humsku je stigao kao slobodan igrač i zadužio je dres sa brojem devet.

Bajbek je rekao da odluku od dolasku u Beograd doneo brzo, kao i da mu je menadžer Milan Biševac rekao mnogo o klubu i navijačima, kao i o večitom derbiju, koji bi mogao da bude njegova prva utakmica u crno-belom dresu.

„Čuo sam za derbi od Biševca, ima još desetak dana da se spremim. Upoznat sam derbijem kao pojmom kod vas i znam da je značajan“, rekao je Bajbek.

Priznnao je da nije 100 odsto spreman, pošto je poslednju utakmicu odigrao u februaru, ističući da su njegovi kvaliteti brzina, šut, tehnika i igra obema nogama.

Bajbek je doveden kao zamena za Umara Sadika, koji je prethodne sezone punio mreže protivnika.

„Nisam razmišljao o tome, ne opterećujem se ciframa. Znam da je Sadik imao dobru sezonu, ali došao sam da budem deo tima koji postiže golove“.

Novi igrač Partizana upitan je i da li zna neke sprske reči i koje srpske fudbalere ceni.

„Što se tiče srpskih reči, od Zlatana Ibrahimovića sam ih čuo, ali nisu za ovu priliku. Znam dobro Milinković-Savića, Tadića… Srbija ima sjajnu reprezentaciju“, naveo je Bajbek i dodao da od igrača Partizana zna Sejdbu Sumu i Makija Banjaka, koji mu je pre dolaska poslao poruku sa sadržajem „Dobrodošao u porodicu, brate“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.