U trendu

Bajern potvrdio dovodjenje Humelsa

Novi nemački fudbalski šampion Bajern Minhen potvrdio je danas da će potpisati ugovor sa Matsom Humelsom iz Borusije Dortmund.

Humels će ugovor potpisati 1. jula, nakon što prodje lekarske preglede. Ovaj defanzivac, osvajač Svetskog prvenstva 2014. godine, debitovao je u Bundesligi u Bajernu, a u Borusiju je prešao 2008.

„Oduševljeni smo što je Mats Humels odlučio da predje u Bajern. Mats je jedan od najboljih štopera na svetu i unaprediće još više kvalitet naše odbrane“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Karl-Hajnc Rumenige.

Humels je na početku ove sezone dobio kapitensku traku u Borusiji Dortmund.

Tokom osam i po godina u Borusiji Dortmund, Humels je osvojio dve titule u Bundesligi i jedan DFB Kup, dok je 2013. igrao u finalu Lige šampiona, u kome je pobedio Bajern.

„Nije ovo bila laka odluka posle toliko uspešnih godina u Borusiji. Uvek sam bio ponosan što sam nosio dres Dortmunda i što sam bio član ovog izuzetnog tima“, rekao je Humels.

Humels je sazreo u Bajernu, a njegova porodica živi u Minhenu. On, medjutim, nije završio posao u Dortmundu i želi da ga završi u stilu.

„Pre nego što se na leto vratim u rodni grad, imamo još jedan veliki, zajednički cilj: da vratimo trofej kupa u Dortmund i da proslavimo sa navijačima Borusijom. Iz dubine duše želim da se zahvalim svojim saigračima, svem osoblju i navijačima na divnom i čudesnom vremenu u crnom i žutom“, rekao je Humels.

Dortmund je do dva kola pre kraja Bundeslige jurio Bajern, a ovi timovi će se 21. maja u Berlinu sastati u finalu DFB Kupa i to će biti poslednja Humelsova utakmica u Borusiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.