U trendu

Barkli: Košarkaši iz NBA lige pokazuju manjak poštovanja prema navijačima

NJUJORK – Nekadašnji američki košarkaš Čarls Barkli kritikovao je danas igrače iz NBA lige, koji zbog premorenosti propuštaju pojedine mečeve u najkvalitetnoj ligi na svetu, prenose američki mediji.

Barkli smatra da deo krivice snosi i glavni komesar NBA lige Adam Silver, koji je omogućio najvećim zvezdama NBA lige da propuste neke utakmice.

„Mislim da se navijači ne ljute ako zarađujete 30, 40, 50 miliona dolara i igrate svaku noć. Ali ne možete da zarađujete 30, 40, 50 miliona dolara i da ne igrate utakmice. To pokazuje manjak poštovanja prema igri i prema navijačima, koji plaćaju ulaznice svojim teškom zarađenim novcem da bi vas gledali“, rekao je Barkli u razgovoru sa američkim novinarom Stefanom Smitom.

On je istakao da će u NBA ligi biti igrača, koji će posle potpisivanja novog ugovora o TV pravima, zarađivati godišnje i do 80 miliona dolara.

„Navijači će se potom pitati: Zarađujete 70, 80 miliona dolara i onda nećete da tokom nedelje odigrate 3, 4 meča? Igračima su omogućeni privatni letovi i najbolji lekarski timovi. Ne radimo u čeličani. Ljudi rade u čeličanama, siguran sam da su i oni umorni, ali idu na posao svaki dan“, zaključio je Barkli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.