U trendu

Barselona poslala ultimatum Dembeleu: Da ili ne do 30. juna

BARSELONA – Fudbaler Barselone Osman Dembele dobio je ultimatum da do 30. juna odgovori da li će prihvatiti ponudu za produženje ugovora sa katalonskim klubom, prenosi španski „Sport“.

Dembele je 2017. godine stigao u Barselonu iz Dortmunda za 140 miliona evra. Katalonski „Sport“ navodi da francuski fudbaler ima mogućnost da nastavi karijeru u Barseloni ili da pređe u Bajern, Liverpul, Čelsi ili Pari Sen Žermen.

Francuski fudbaler još nije odgovorio na predlog novog ugovora, koji je manji od njegove dosadašnje zarade. Trener Barselone Ćavi Ernandez želi da u narednoj sezoni u svom timu ima Dembelea, ali je pitanje da li će on prihvatiti manju platu.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel prati igre Dembelea i voleo bi da ga ima u svom timu. Međutim, do pregovora dve strane još nije došlo.

Sportski direktor PSŽ-a Luis Kampos zainteresovan je za francuskog fudbalera.

Dembele je početkom godine bio na pragu prelaska u redove francuskog šampiona, ali do dogovora nije došlo, pošto je Barselona tražila 20 miliona evra.

„Sport“ navodi da Francuz navodno ima ponude Bajerna i Liverpula, ali su male šanse da Dembele nastavi karijeru u jednom od ova dva kluba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.