U trendu

Barselona u gostima pobedila PSŽ u četvrtfinalu LŠ

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras u gostima u Parizu Pari Sen Žermen sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Strelci za Barselonu bili su Rafinja u 37. i 62. i Andreas Kristensen u 77. minutu.

Golove za PSŽ postigli su Usman Dembele u 48. i Vitinja u 51. minutu.

Prvu ozbiljniju šansu imala je Barselona u 21. minutu. Nakon kornera sa leve strane Levandovski je nakon greške golmana Donarume pokušao glavom, a loptu je sa gol linije izbio Mendeš.

Dva minuta kasnije šutirao je Rafinja sa 20 metara, ali je Donaruma ovog puta dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

Barselona je povela u 37. minutu. Levandovski je proigrao Jamala na desnoj strani, on je uputio nisku loptu u šesnaesterac, Donaruma je intervenisao i odbio loptu na nogu Rafinje koji je sa 10 metara pogodio nebranjenu mrežu.

Posle tri minuta igre u nastavku Pari Sen Žermen je stigao do izjednačenja. Lopta se odbila do Dembelea, koji se namestio na levu nogu i snažnim udarcem pod prečku doneo izjednačenje domaćinu.

Samo tri minuta kasnije PSŽ je stigao do preokreta. Fabijan Ruis je uposlio u šesnaestercu Vitinju, koji je preciznim udarcem u donji levi ugao doneo prednost PSŽ-u.

Parižani su u 55. minuutu mogli i do trećeg gola, ali je udarac Barkole, uz pomoć Ter Štegena, zaustavila prečka.

Rafinja je svojim drugim golom na meču u 62. minutu doneo izjednačenje Barseloni. Pedri je uputio lob pas preko cele odbrane, a Rafinja udarcem iz prve savladao Donarumu.

Dembele je mogao da donese novu prednost PSŽ-u u 75. minutu, šutirao je iskosa u dalji ugao, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Pobedu Barseloni doneo je Kristensen u 77. minutu. Gundogan je izveo korner sa leve strane, a Kristensen je glavom iz peterca savladao Donarumu.

Revanš meč je na programu za sedam dana i igra se u Barseloni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.