Bazeni u Beogradu rade, uz poštovanje preporuka

BEOGRAD – Bazeni u Beogradu, koji imaju status javnih otvorenih ili zatvorenih sportskih objekata, i dalje rade, a u skladu sa preporukom da se sportska dešavanja na otvorenom mogu organizovati sa najviše 500, a na zatvorenom sa maksimum 100 ljudi, uz obavezni razmak od 1,5 metar i nošenje maske, navelo je Ministarstvo sporta i omladine u odgovor na upit Tanjuga o eventualnim izmenama u radu bazena.

Kako se navodi, odluka o zatvaranju bazena zbog rizika od širenja zaraze je na lokalnim samoupravama, što znači da bi lokalne samouprave, uključujući Grad Beograd, trebalo, u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba, eventualno da zatvore bazene, ako se proceni da je potrebno.

Dodaje se da Ministarstvo prati preporuke Kriznog štaba i Vlade Srbije, kao i da je olakšavajuća okolnost da sportskih takmičenja praktično i nema.

„Ostalo je još samo da se završi finale plej-ofa Bokserske lige Srbije, ali tu ne bi trebalo da bude problema jer su i polufinala održana pred 100 ljudi, uz mere zaštite i tzv. fizičku distancu. Fudbalski šampionat je završen, polako kreću pripreme, a one se sprovode u skladu sa preporukama“, navodi se u odgovoru Ministarstva.

Osim toga, ističe Ministarstvo, pojedine lokalne samouprave odložile su takmičenja školske dece kroz Sportske igre mladih, na najviše dve nedelje, ali će nastavak zavisiti od epidemiološke situacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.