U trendu

Beker o kritikama na račun Novakovog Adrija tura: Te noći nisu bili savršeni

Danas u Njujorku počinje drugi Gren slem sezone, US open, a nekadašnji šampion ovog turnira, Boris Beker, nije krio uzbuđenje pred početak Otvorenog prvenstva Amerike.

„Uzbudljivo je što se tenis vratio na mapu. Uzbudljivo je i što ima mnogo znakova pitanja. Da ste me pitali u maju ili junu, brinuo bih se. Uzbuđen sam što kreće Gren slem“, rekao je Beker.

Beker, sada teniski ekspert Eurosporta, komentarisao je i o čuveni Adrija tur, koji je organizovao njegov nekadašnji pulen Novak Đoković.

„Ne razumem kritike. Bio je domaćin turnira u svojoj rodnoj zemlji, gde su zakoni i pravila drugačiji od onih u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Očigledno, da nije bilo dozvoljeno, ne bi bilo ni mečeva. Povrh svega, on je skupljao novac za one kojima je najpotrebniji“, istakao je Beker i dodao:

„Ono što je bila greška, bila je zabava i igrači su se opustili. Bilo je 25-30 ljudi, imali su ’labavu’ noć. Oni bi uvek trebalo da budu uzori i trebalo bi da budu savršeni svakog dana u godini, ali te noći to nisu bili. Neki igrači su platili visoku cenu, morali su u karantin dve nedelje. Princip je bio tačan, ali kritiku nikad nisam razumeo“, rekao je 52-godišnji Nemac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.