U trendu

Beker: Plakao sam u zatvoru kada je Đoković prošle godine osvojio Vimbldon

BERLIN – Nemački trener Boris Beker zahvalio je danas najboljem teniseru sveta Srbinu Novaku Đokoviću na podršci koju mu je pružio dok se nalazio u britanskom zatvoru, prenosi portal „Dedlajn“.

Beker je otkrio da je plakao u zatvoru dok je gledao Đokovića kako osvaja Vimbldon 2022. godine.

„Đoković je postao član porodice. Novak me je podržavao dok sam bio u zatvoru. Izdržavao je moju porodicu. Plakao sam kada sam video da Novak osvaja turnire. Veoma sam ponosan na činjenicu da je verovatno jedan od najvećih igrača svih vremena deo priče o meni“, rekao je Beker.

Beker je pušten iz zatvora sredinom decembra prošle godine pošto je odslužio osam meseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrednih skoro tri miliona evra u nameri da izbegne otplatu dugova.

On je u Velikoj Britaniji bio osuđen na dve i po godine zatvora pošto je proglašen krivim po četiri tačke optužnice prema Zakonu o nesolventnosti.

Beker je trenirao srpskog tenisera od 2013. do 2016. godine.

„Znate da smo Đoković i ja imali dugogodišnju profesionalnu saradnju i da smo je prekinuli 2016. Ali smo uvek ostali bliski, a posebno tokom mog pritvora“, dodao je Beker.

Na Berlinskom filmskom festivalu predstavljen je dokumentarac „Bum! Bum! Svet protiv Borisa Bekera“ o igračkim uspesima i teškoćama na koje je slavni nemački teniser naišao nakon karijere.

„Sjajan je osećaj biti slobodan. Svi moramo da se usavršavamo. Drugo je pitanje da li je to moguće. U stanju sam da obnovim svoj život i nadam se da će film pokazati aspekt mog života koji javnosti nije toliko poznat“, zaključio je Beker.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.