U trendu

Beograd domaćin Meridian kvalifikacionog turnira FIBA LŠ

BEOGRAD – U Beogradu će od 21. do 25. septembra biti održan kvalifikacioni turniru FIBA lige šampiona pod nazivom „Meridian Basketball Ćampions League Qualification Tournament“, saopšteno je iz kompanije „Meridian“.

U saopštenju se navodi da je kompanija „Meridian“ je još jednom pokazala da osim industrije u kojoj posluje, apsolutno brine i o razvoju sporta, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Učešće na predstojećem turniru će uzeti i KK FMP Meridian, koji je ujedno i domaćin kvalifikacionog turnira FIBA Lige šampiona. FMP Meridian će svoje takmičenje početi utakmicom protiv španskog Rio Breogana.

„Nakon sjajne prošle sezone u kojoj smo igrali plej-of ABA lige i finale domaćeg šampionata, krenuli smo u novu sezonu nešto ranije od ostalih klubova, jer nam predstoji kvalifikacioni turnir Lige šampiona, koji će, na naše veliko zadovoljstvo, biti održan u Beogradu. Za nas je velika stvar to što nam je Liga šampiona ukazala poverenje da organizujemo jedan od četiri kvalifikaciona turnira, a sa sportskog aspekta – mnogo će nam značiti što ćemo u svom gradu pokušati da ostvarimo plasman u Ligu šampiona“, rekao je sportski direktor FMP Meridiana, Aleksandar Zarić i dodao:

„Ekipa vredno radi, polako izlazimo iz najzahtevnijeg perioda fizičke pripreme i krećemo sa pripremnim utakmicama. Tim napreduje svakog dana i nema sumnje da ćemo spremni dočekati turnir, a samim tim i početak nove sezone“.

Drugi četvrtfinalni par na kvalifikacionom turniru čine Svans Gmunden (Austrija) i Parnu Sadam (Estonija). Bolji iz meča FMP Meridian – Rio Breogan sastaće se u polufinalu sa ekipom Opave (Češka), dok je polufinalista u drugom delu kostura Baken Birs (Danska).

Uzbudljiva tri takmičarska dana biće praktično i otvaranje klupske košarkaške sezone u Srbiji, a i u novoj sezoni kompanija Meridian biće važan faktor u ostvarivanju najviših ciljeva.

„Sa košarkaškim klubom FMP imamo sjajnu saradnju već neko vreme i prirodno je da je nastavimo i na ovom nivou. Grad Beograd ima priliku da se još jednom pokaže kao sjajan domaćin i prestonica koja „živi“ za košarku, a nama je zadovoljstvo da srpski sport pomognemo i na ovaj način. Nadamo se uspehu FMP-a i nastavku sjajnih rezultata“, rekla je koordinatorka odeljenja za sponzorstva i partnerstva kompanije Meridian, Tijana Sekulović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.