U trendu

„Biće Novak opet onaj stari“

Novaku Đokoviću očigledno ne ide. Odavno nije vezao tri pobede, a da stvar bude gora, i mečeve koje je osvojio – osvojio je s teškom mukom i tesnim rezultatima.

Dosta se pisalo o njegovoj ishrani, o tome da je drastično smršao i da nema snage za rivale iz top 10, o čemu svedoče i poslednji Novakovi rezultati.

Međutim, Nikola Pilić, bivši trener drugog igrača sveta, ubeđen je da je problem u tome što je Nole izgubio samopouzdanje, prenose sportski mediji.

– Gubitak mišićne mase nije najveći Novakov problem. To je možda tek na trećem, četvrtom mestu. Đoković je izgubio samopouzdanje i to je osnovni problem. Znajući njega, siguran sam da se neće predati i verujem da će ponovo osvajati velike turnire i vratiti se na svetski tron. Za to su mu potrebne pobede u nizu, što on, nažalost, trenutno ne može da uradi. Ne pamtim da je Novaka neko savladao dva puta zaredom, i to za nepune dve nedelje, kao što je to uradio Kirios. To ranije nije moglo da se dogodi, i svi moramo da mu damo podršku da prebrodi ovaj težak period – istakao je Pilić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.