U trendu

Bivši fudbaler Robinjo mora u Brazilu da odsluži kaznu za silovanje

Bivši brazilski fudbaler Robinjo moraće da odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu u svojoj domovini zbog osude za silovanje u Italiji 2017. godine.

Tu odluku doneo je Viši sud Brazila, čije su sudije glasale 9-2 za potvrdu osude. Bivši fudbaler Real Madrida, Mančester sitija i Milana ima pravo žalbe Vrhovnom sudu u Brazilu.

Robinjo je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog učešća u grupnom seksualnom napadu 2013. godine dok je igrao za Milan.

Brazil ne izručuje svoje državljane, što je navelo Italiju da traži da 40-godišnji Robinjo odsluži kaznu u domovini.

Njegov advokat Žoze Eduardo Alkmin rekao je na početku saslušanja da Robinjo želi novo suđenje u Brazilu na osnovu nacionalnog suvereniteta.

Prvi sudija koji je glasao Fransisko Falkao rekao je da bi Robinjo trebalo da služi kaznu u Brazilu. On je dodao da bivši fudbaler ne sme da prođe nekažnjeno i da bi odnosi Italije i Brazila mogli da postanu zategnuti ako Robinjo ne odsluži kaznu.

„Ne postoji prepreka da se potvrdi izvršenje njegove kazne. To je potvrdio i sud u Milanu, koji je nadležan u ovom slučaju. Osuda je pravosnažna. Optuženom nije suđeno u odsustvu u Italiji, imao je zastupnika“, naveo je Falkao.

Robinjo živi u Santosu, izvan Sao Paola. On je predao svoj pasoš brazilskim vlastima prošlog marta. 

Robinjo i dalje negira optužbe i tvrdi da su seksualni odnosi sa ženom u baru u Milanu bili sporazumni.

On je imao uspešnu karijeru i osvojio je brojne trofeje. Za reprezentaciju Brazila je od 2003. do 2017. odigrao 100 utakmica, postigao 28 golova i osvojio dva Kupa konfederacija i Kup Amerike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar