Bivši fudbaleri Jagodine: Isplata dugova ili protest

JAGODINA – Grupa bivših fudbalera Jagodine zatražila je danas od Skuštine grada isplatu dugovanja u roku od 10 dana ili će započeti protest ispred opštine.

Kako se navodi u saopštenju, nekadašnji superligaš bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerrima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.

„Grad Jagodina smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Jagodina izigrani i zbog stvaranja fantomskog kluba FK Jagodina Tabane koji je planski pravljen sa namerom da nam se napravi šteta, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu“, navode bivši fudbaleri Jagodine.

FK Jagodina se takmiči u petoj ligi i formalno i dalje posluje, a razlog nevedenog su prihodi koje klub ostvaruje po više osnova od bivših igrača, Predraga Rajkovića, Aleksandra Pešića itd…

„Tokovi novca nam nisu poznati. Ako grad Jagodina ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo započeti javni protest“.

Fudbaleri su istakli da ne žele da se njihovo ogorčenje na bilo koji način dovede u vezu sa politikom.

Pdsetimo, pre tri dana isti zahtev podneli su bivši fudbaleri Borca iz Čačka i takođe najavili protest ispred Gradske opštine ukoliko ne bude dogovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.