U trendu

Blažević: Selektor Čačić je kriv za eliminaciju Hrvatske sa Evropskog prvenstva

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ćiro Blažević optužio je danas aktuelnog selektora Antu Čačića da je glavni krivac za eliminaciju ekipe sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, opisavši ga kao „početnika za volanom Ferarija“.

„Veoma sam razočaran. Malo je trebalo da sve bude drugačije, a to malo bilo je u rukama vodje, selektora Čačića“, rekao je Blažević prenela je agencija Hina.

Blažević je za Dnevni avaz rekao da Čačić „nije imao osećaj“ kada i kog igrača treba zameniti i da je problem bila početna formacija u utakmici protiv Portugala, 25. juna u kojoj je Hrvatska posle produžetaka izgubila sa 0:1 u osmini finala.

„Osim Luke Modrića, najbolji hrvatski igrač je Marko Pjaca, a on sedi na klupi. Čačić mu je pružio šansu samo deset minuta, a Pjaca je za tih deset minuta uradio više nego Kristijano Ronaldo za celu utakmicu. To je neoprostiva greška“, naveo je Blažević i dodao da je portugalski selektor Fernando Santoš potpuno nadigrao hrvatskog.

„Više se nije moglo uraditi sa Čačićem. Krivi su oni koji su ga postavili. Pa ko je Čačiću dao da vozi Ferari, a pre toga nije ni fiću vozio“, rekao je Blažević.

On je ocenio da je Hrvatska na turniru u Francuskoj propustila veliku priliku jer je „sadašnja generacija najboljih hrvatskih fudbalera bila zrela da nadmaši onu koju je vodio 1998. godine“.

Hrvatska je na Svetskom prvenstvu 1998. godine osvojila treće mesto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.