Blik: Sukob Đokovića i ATP zbog novca

BEOGRAD – Novac je stvorio jaz između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), smatra švajcarski list Blik.

Tekst Blika, koji prenosi B92, počinje „Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima“, kao geslo ATP-a, nateralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA.

ATP u novoj godini želi da stvori veće igrača oko Rodžera Federera, na čijem će čelu biti Kevin Anderson i izmeni novčane nagrade, što se vidi na dokumentu koji je već „procureo“ na društvenim mrežama.

Oni smatraju da bi vrhunski igrači trebalo više da zarađuju u situaciji kada i doprinose, s čime se ne slaže Novak jer želi da i slabije rangirani teniseri imaju neophodnu pomoć.

„Novčana nagrada u kvalifikacijama i prvim rundama trebalo bi da se smanji i poveća u završnici“, navodi se u dokumentu.

Posle nastavka teniske sezone Novak se zalagao za pomoć lošije plasiranim igračima, ali kada je video da nema potpunu podršku okrenuo se PTPA.

Sve se to desilo pred US open i zbog toga je trpeo kritike određenog dela javnosti koje je pozivalo na „zajedništvo“.

Baš na grend slemu u Njujorku, Đoković je pre(oštro) diskvalifikovan za nenameran potez kada je lopticom pogodio pomoćnog sudiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.