U trendu

Boris Beker pušten iz zatvora, biće deportovan

Nekadašnji prvi teniser sveta, Nemac Boris Beker pušten je danas iz britanskog zatvora gde je izdržavao kaznu zbog finansijskih prekršaja i biće deportovan, javila je agencija PA.

Agencija PA nije precizirala gde će otputovati bivši nemački teniser.

Ovaj 55-godišnji šestostruki osvajač grend slem turnira, koji je živeo u Velikoj Britaniji od 2012. godine, proglašen je krivim u aprilu za prikrivanje ili nezakonit transfer hiljada evra i funti kako bi izbegao izmirenje dugova pošto je proglasio bankrot.

Sud u Londonu ga je osudio na dve i po godine zatvora, ali je izdržao samo osam meseci.

Osudjen je jer je stotine hiljada britanskih funti prebacio sa svog na druge račune, posebno na račune svojih bivših supruga, da nije prijavio imovinu u Nemačkoj i da je sakrio zajam od 825.000 evra i deonice u jednoj kompaniji. 

Boris Beker, koji je osporio sve optužbe, s druge strane, oslobodjen je nekih drugih optužbi, uključujući i one koje se odnose na nestanak njegovih trofeja. On je tokom saslušanja tvrdio da ne zna gde su.

Medju devet trofeja kojih su poverioci želeli da se dočepaju, bila su dva od njegova tri pehara sa Vimbldona, dva trofeja sa Australijan opena, kao i zlatna medalja koju je osvojio u dublu na Olimpijskim igrama 1992. godine.

On je tokom sudjenja, koje je održano od 21. marta do 8. aprila, rekao da ima još „mnogo“ nagrada i uspomena koje je sakupio za 15 godina profesionalnog bavljenja tenisom, ali da su neke nagrade nestale.

Deo trofeja je već bio prodao na aukciji za 700.000 funti (840.000) kako bi otplatio deo dugova.

U vreme njegovog bankrota, njegovi dugovi su procenjeni na 50 miliona funti (59 miliona evra).

Beker je već imao pravne probleme zbog neplaćenih dugova u Španiji u vezi sa radovima u njegovoj vili na Majorki, a i sa švajcarskim pravosudjem jer nije platio pastoru koji ga je venčao 2009. godine.

Nemački sud ga je 2002. godine osudio na dve godine zatvora uslovno i na novčanu kaznu od 500.000 evra zbog oko 1,7 miliona evra zaostalih poreskih obaveza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar